Om Brøvig

Brøvig AS er en videreføring av firma AA. Brøvig, som ble etablert i mai 1955. Vi har helt siden starten utviklet og produsert vaskeanlegg med fokus på kvalitet og funksjonalitet. Flere av de aller første maskinene er fremdeles i drift, noe som borger for kvalitet. Disse er blitt fulgt av mer enn 1150 vaskeanlegg til buss, lastebil, trikk, tog og andre tunge kjøretøy.

Alle typer Brøvig vaskemaskiner og -anlegg, designes, produseres og prosjekteres i Lillesand rett ved E18 og under klatretårnet «Over«, 2 mil øst for Kristiansand.
Brøvig flyttet til nye lokalene på Legdene 1, den 1. Januar 2021, og har siden den gang hatt hele produksjonen her.

I de nye lokalene betjener vi 2 storbilvaskehaller i sammarbeid med Storbilvasken.
Vi har et løp for manuellvask og et for maskinvask. Dette brukes til komersiell drift, «showroom» og demovask for kunder som ønsker å kikke nærmere på vaskeanlegg fra Brøvig.

Samtidig som vi åpnet vaskehallene, presenterte vi også et nytt selvutviklet registreringssystem.
Dette systemet har vi kalt for XL-Vask. Her bruker vi skiltgjenkjenning og app for å registrere kjøretøy og knytte dem opp mot anlegget.

 

Markedsområdet for Brøvig er Europa, med hovedvekt i Skandinavia. Her settes det særlige krav til maskinene på grunn av temperatursvingninger, salt og kjemikalieforbindelser. Brøvig vaskeanlegg er spesielt utviklet for å kunne takle slike krevende driftsforhold.
Vi har de siste årene levert  vakseanlegg til både Sverige, Danmark, Finland og Island, og utvider stadig.

Brøvig AS prosjektavdeling sammen med produkjon og verksted, designer, bygger og tilrettelegger skinnegang, utstyr og maskiner for absolutt alle typer vaskeanlegg, uavhengi av byggets utforming. Vi lager det kunden vil ha, og er veldig feleksible. Vi ser på alle ønsker som en utfordring, og tilrettelegger for dem.

Brøvig AS er i dag 15 ansatte, og driver hele produksjonen i Lillesand. Maskinene blir håndbygget og nesten alle delene blir produsert hos oss eller lokalt, vi har gode leverandører som sikrer kvalitet i enhver del, slik at maskinene får den kjente Brøvig-kvaliteten.

For logoarkiv klikk her

original-2170