Om Brøvig

Brøvig AS er en videreføring av firmaet AA. Brøvig, 
som ble etablert i mai 1955

Vi har helt siden starten, utviklet og produsert vaskeanlegg med fokus på kvalitet og funksjonalitet. Flere av de aller første maskinene er fremdeles i drift, noe som borger for kvalitet. Disse er blitt fulgt av mer enn 1200 vaskeanlegg til buss, lastebil, trikk, tog og andre tunge kjøretøy.

Alle typer Brøvig vaskemaskiner og anlegg, designes, produseres og prosjekteres i Lillesand, rett ved E18 og under klatretårnet «Over«, 2 mil øst for Kristiansand. Brøvig flyttet til nye lokaler på Legdene 1, den 1. Januar 2021, og har siden den gang hatt hele produksjonen her.

I de nye lokalene betjener vi 2 storbilvaskehaller i samarbeid med Storbilvasken.
Vi har et løp for manuellvask, og et for maskinvask. Dette brukes til kommersiell drift, «showroom» og demovask for kunder som ønsker å kikke nærmere på vaskeanlegg fra Brøvig.

Samtidig som vi åpnet vaskehallene, presenterte vi også et nytt registreringssystem.
Dette systemet fikk navnet XL-Vask. Her bruker vi skiltgjenkjenning og app for å registrere kjøretøy og knytte dem opp mot vaskeanlegget.

Markedsområdet for Brøvig er Europa, med hovedvekt i Skandinavia. Her settes det særlige krav til maskinene på grunn av temperatursvingninger, salt og kjemikalieforbindelser. Brøvig vaskeanlegg er spesielt utviklet for å kunne takle slike krevende driftsforhold.
Vi har de siste årene levert vaskeanlegg til både Sverige, Danmark, Finland og Island, og utvider stadig.

Brøvig sin prosjektavdeling, sammen med produksjon og verksted, designer, bygger og tilrettelegger skinnegang, utstyr og maskiner for absolutt alle typer vaskeanlegg, uavhengig av byggets utforming. Vi lager det kunden vil ha, og er veldig fleksible. Vi ser på alle ønsker som en utfordring, og tilrettelegger for de fleste. Vi hjelper også til med prosjektering av hallen før prosjektet er startet, sammen med entreprenøren.

Brøvig AS består i dag av 15 ansatte, og driver hele produksjonen i Lillesand. Maskinene blir håndbygget og nesten alle delene blir produsert hos oss eller lokalt. Vi har gode leverandører som sikrer kvalitet i enhver del, slik at maskinene får den kjente Brøvig-kvaliteten.

© Brøvig AS
Utviklet av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram